internet Hızlandırma 2016 – Programsız

internet Hızlandırma 2016 - Programsız
İnternet hızı, zaman zaman yapmamız gereken işlemler için yeterli gelmemektedir. Örneğin bir uygulama indirirken veya bir film izlerken yeterli internet hızına sahip olmadığımız için sık sık kesintiler yaşayabiliriz. Bunun için internet bağlantımızın gücü ve hızı oldukça önemlidir. İnternet hızı artırma, internet altyapısıyla alakalı olduğu gibi manuel olarak yapacağınız birkaç küçük işlem ile birlikte internetinizin hız sınırını ciddi bir şekilde arttırabilirsiniz.
İlk yöntem, genelde birçok kişi tarafından “işe yaramaz” denilecek, ancak internet hızına oldukça büyük bir etkisi olan bir yöntemdir. Normalde telefon, ağ modunu kendisi otomatik olarak algılar. Dolayısıyla manuel olarak yapılması gereken hiçbir işlem yoktur. Ancak bu işlemde manuel olarak küçük bir değişiklik yaparak, internet hızımızın ciddi bir şekilde artmasını sağlayabiliriz. Otomatik olan seçim verisini, sadece 3G olarak değiştirmeniz, internet hızınızın artması için yeterli olacaktır. Bazı cihazlarda 3G değil, WCDMA isimli bir seçenek bulunabilir. Eğer bu tür bir seçenek gördüyseniz, bunu da işaretleyebilirsiniz. Çünkü WCDMA da 3G’yi temsil eden bir kısaltmadır ve dolayısıyla aynı işlevi göstermektedir.

İnternet hızlandırma

Diğer bir yöntem de APN ayarları ile doğrudan ilgili olan bir yöntemdir. APN ayarlarını etkilediği için, bu ayardan sonra da gözle görülür bir artışın farkına varacaksınız. Öncelikle erişim noktası bağlantıları bölümüne geçmeniz gerekiyor. Bu bölüme geçtikten sonra da, mevcut olan APN ayarınızın üstüne tıklıyorsunuz. Çıkan 3 seçenekten “Varsayılan Yap” isimli butona tıklıyorsunuz. Daha sonra APN ayarınız varsayılan oluyor ve her bağlantıda otomatik olarak bunu aramak yerine direk bağlanıyor. Dolayısıyla ciddi bir şekilde hızlanmaya şahit oluyorsunuz.
Son yöntem de, manuel bir şekilde yapılmayan bir geliştirici tarafından hazırlanıp Play Store’de bulunan bir program. Bu programı, Google Play’de “İnternet Speed Master” isminde bulabilirsiniz. Programın dosya boyutu, tam olarak 2.4 MB’dir. Dolayısıyla cihazınızda herhangi bir büyük yer kaplamaz. İndirip kurulumu tamamladıktan sonra programı çalıştırın. Çalıştırma işleminden sonra ekrana çeşitli internet tasarruf seçenekleri gelecektir. Size ve telefonunuza en uygun olan seçeneği bulup seçin. Daha sonra bir indirme işlemi başlattığınızda, aradaki değişime gözünüz ile şahit olacaksınız.

Yorumlar